0790-686865

Nytt villaområde i Ale

Vi projekterar för ett nytt villaområde i Ale kommun, cirka tre mil norr om Göteborg. Så snart bygglovet är klart drar vi igång med byggnation av 20 nya villor i en första etapp. 

Ale kommun består av åtta orter som ligger som ett pärlband längs E45. Två av samhällena, Nödinge och Älvängen, har väl utvecklad service med matbutiker, restauranger, apotek, vårdcentraler, frisörer, Systembolag och fackhandel. I Älvängen pågår dessutom utbyggnad av ett nytt köpcentrum. 

Genom E45 och dubbelspårig järnväg har Ale goda kommunikationer till Göteborg. En anslutningsbuss tar dig till den närmsta av kommunens fem tågstationer där det under högtrafik går fyra tåg i timman till och från Göteborg. I anslutning till pendelstationerna finns även fria parkeringsplatser för den som väljer att ta bilen till tåget. I Älvängen stannar också tågen för pendlare till Trollhättan och Vänersborg.

I Ale bor du med vacker natur inpå knutarna. Det är nära till skog och mark och flera fina badsjöar. I Alafors finns även Göteborgsregionens enda slalombacke där du och dina barn kan åka utför till en rimlig kostnad då anläggningen helt drivs av ideella krafter. Det finns flera upplysta motionsspår och på vintern anläggs skidspår. I Dammekärr finns även en slinga med snökanoner för snöfattiga vintrar. 

Ale har ett rikt föreningsliv med såväl idrottsklubbar som andra föreningar. Många unga alebor flyttar från kommunen, men återvänder när det är dags att stadga sig och bilda familj. 

Skisser över hustyp A

Skisser över hustyp B